DSpace Örnek Projeler

Ulsular arası DSpace Projelerine Örnekler

DSpace Örnek Siteler ve Projeler

DSspace DSpace @ MIT
DSpace @ MIT, hakemli makaleler, teknik raporlar, çalışma kağıtları, tezler ve daha fazlasını içeren MIT araştırmalarının büyüyen bir koleksiyonudur. 70.000'den fazla öğenin son kullanıcı indirmeleri düzenli olarak ayda bir milyonu aşıyor.

OKR Açık Bilgi Deposu
Dünya Bankası Açık Bilgi Deposu (OKR), araştırma çıktıları ve bilgi ürünleri için Dünya Bankası'nın resmi açık erişim deposudur. OKR, DSpace üzerine kurulmuştur ve diğer depolarla birlikte çalışabilir. Dublin Core Metadata Initiative (DCMI) standartlarına uyarak içeriğin optimum keşfedilebilirliğini ve yeniden kullanılabilirliğini destekler. Tüm OKR meta verileri, Meta Veri Toplama için Açık Arşiv Girişimi Protokolü (OAI-PMH) protokolü aracılığıyla sunulur.


Texas Water Dijital Kütüphanesi
Texas Water Dijital Kütüphanesi, Teksas'taki üniversitelerin ve diğer su kaynakları kuruluşlarının araştırmaları ve çalışmaları için merkezi, çevrimiçi bir konumdur ve şu anda Teksas genelinde birçok üniversitede bulunan su araştırmalarını etkin bir şekilde birleştirir.


ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi (ABD)
ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi (NLM) Dijital Koleksiyonları, 1836'da kuruluşundan bu yana bir bilgi inovasyonu merkezi olmuştur. Dijital Koleksiyonlar, bir açık kaynak ve NLM paketini destekleyen temel çerçeve olarak Fedora'yı kullanır. -geliştirilmiş uygulamalar. Solr arama sunucusunun Blacklight açık kaynaklı ön ucu, havuzlar arası arama ve göz atma sağlar. NLM, video içinde aranan terimlerin geçtiği bir zaman çizelgesi görüntüsü sağlamak için Flash ve özel ActionScript kullanan Video Oynatıcıyı geliştirdi.


Columbia University Academic Commons Academic Commons, fakülte, öğrenciler ve personel ile mezunların bilimsel çalışmalarının ve araştırmalarının sonuçlarını depoladıkları Columbia Üniversitesi'nin dijital araştırma havuzudur. Academic Commons, yönlü arama da dahil olmak üzere yeni nesil bir kullanıcı deneyimi sunmak için tasarlanmış açık kaynaklı bir Ruby on Rails uygulaması olan Blacklight üzerine kurulu özelleştirilmiş bir arayüze sahip bir Fedora deposudur. Depo içeriği, açık kaynaklı bir arama platformu olan Apache Solr ile indekslenir.


New South Wales Üniversitesi (UNSW) Kütüphanesi
UNSW, büyük bir Avustralya araştırma yoğun üniversitesidir. Fedora depoları, UNSW araştırma ahlakını araştırmacı başlatma ve geliştirme programlarına entegre eder. Kütüphane Deposu Hizmeti (LRS), UNSW 2014 Dijital Koruma Politikasını ve ilgili iş akışlarını desteklemek için UNSW akademik topluluğuna Fedora Web tabanlı depolar sağlar.


DSpaceDirect Bennington Koleji:

Crossett Kütüphanesi Dijital Deposu
Bennington, küçük bir liberal sanatlar üniversitesidir. Bennington's Crossett Kütüphanesi, öğrencilerin elektronik tezlerini ve tezlerini depolamak ve erişilebilir kılmak için teknik desteğe sahip ekonomik bir çözüm gerektirir. Kolej ayrıca bir IR'de saklamak istedikleri taranmış yüksek kaliteli görüntüler ve film koleksiyonuna sahiptir. DSpaceDirect made, arşivcisi olmayan küçük bir personelin modern dans tarihi dijital arşivini web üzerinden erişilebilir, bakım gerektirmeyen, barındırılan bir DSpace deposu aracılığıyla dış izleyicilere sunması için mümkündür.


Illinois Üniversitesi: Amerikan Kütüphane Derneği Arşivleri
ALAIR, Amerikan Kütüphane Derneği ve Kütüphaneciliğin tarihini belgeler. Bu ALA DSpaceDirect dijital kurumsal veri havuzu, American Library Association'ın yayınlarını ve entelektüel çalışmalarını toplamaya, kalıcı olarak depolamaya ve bunlara dijital erişim sağlamaya kendini adamış bir açık erişim havuzu sağlar. Temel DSpace “topluluklar ve koleksiyonlar” mimarisi, içeriğin ALA'nın kurucu birliklerinin, bölümlerinin, komitelerinin ve diğer grupların yapısına dayalı olarak toplanmasına izin verir. DSpaceDirect'i seçmedeki kilit faktör, daha önce ALA üyeleri için önemli kurumsal içerik için kendi kendine arşivleme seçeneğinin bulunmamasıydı.


Ulusal Çocuk Savunuculuğu Merkezi'nin Çevrimiçi Çocuk İstismarı Kütüphanesi CALiO™
CALiO'nun iyi kullanılmış koleksiyonları, DSpaceDirect tarafından barındırılan kurumsal bir havuzda yönetilmektedir ve şu anda, yaklaşık 50 oranında büyüyen, basılı belgelere ve sesli/görsel öğelere bağlanan 1.600'den fazla kayıt içermektedir. Ayda 100.

Sign in to leave a comment
Alfresco Mobil Çalışma Alanı ile tanışın!
Alfresco Mobil Çalışma Alanı