Alfresco Süreç Otomasyonu Mimarisi

Alfresco Process Automation Architecture

Alfresco Süreç Otomasyonu Mimarisi

Process Automation, Alfresco Cloud ile etkileşime giren bir dizi mikro hizmet ve bileşen sağlar.

Proses Otomasyonunun üst düzey bir mimari diyagramı:

Modelleme hizmeti

Modelleme hizmeti, Modelleme Uygulaması için arka uç hizmetidir . Tüm proje ve model tanımlarını, daha sonra dağıtım hizmeti tarafından projeleri dağıtmak için kullanılan kendi veritabanında saklar . Veritabanı, platform düzeyinde dağıtılır ve uygulamalar tarafından kullanılan veritabanlarından bağımsızdır.

Modelleme hizmeti ayrıca, modelleme deneyimi sırasında karar tablosu ve komut dosyası işlevselliğinin test edilebilmesi için bir dizi simülasyon hizmeti içerir.

Dağıtım hizmeti

Dağıtım hizmeti, dağıtım tanımlayıcıları oluşturmak ve yayınlanan projeleri dağıtmak için kullanılır.

Dağıtım hizmeti, modelleme hizmeti veritabanından yayımlanan proje verilerini okur, ancak dağıtım tanımlayıcıları ve dağıtımlarla ilgili bilgileri kendi veritabanında depolar. Bu veritabanı, platform düzeyinde dağıtılır ve uygulamalar tarafından kullanılan veritabanlarından bağımsızdır. Dağıtım hizmeti, Yönetici Uygulaması için arka uç hizmetidir .

API aracılığıyla veya Yönetici Uygulaması kullanılarak dağıtım hizmetine bir yük gönderildikten sonra bir dizi olay gerçekleşir:

  • İlk şey, yükün hata içermediğinden ve kümeye önceden dağıtılmış diğer uygulama adlarıyla çakışma olmadığından emin olmak için doğrulamadır.

  • Doğrulama geçtikten sonra, varsayılan değerleri belirten yüke bir dizi veri zenginleştirme uygulanır.

  • Veri zenginleştirme tamamlandıktan sonra, yük, bir tanımlayıcı olarak dağıtım hizmeti veritabanına kaydedilir.

  • Dağıtımın son aşaması, görüntüleri kendi ad alanlarına dağıtmak için Kubernetes API'sini kullanır. Bu, yeni ad alanına monte edilmiş kalıcı bir birim de içerir.

    Not : Her uygulama kendi ad alanına dağıtılır.

Kimlik Hizmeti

Kimlik Hizmeti , Süreç Otomasyonu ortamında kimlik doğrulama için kullanılır.

Uygulama çalışma zamanı paketi

Uygulama çalışma zamanı paketi, çalışma zamanında modelleri yöneten bir dizi hizmettir. Hizmet, her uygulama için dağıtılır ve verileri yalnızca o uygulama için kullanılan bir veritabanında depolar.

Süreç çalışma zamanı

İşlem çalışma zamanı, işlem tanımlarını yürüten işlem motorunun bir örneğidir. Eşzamanlı bir REST API ve eşzamansız mesaj tabanlı bir API, süreç motoru tarafından sunulur ve olaylar Spring Cloud Streams aracılığıyla yayılır ve tüketilir.

Form çalışma zamanı

Form çalışma zamanı, çalışma zamanında formlar için gereken işlevselliği içerir .

DMN çalışma zamanı

DMN çalışma zamanı, çalışma zamanında karar tabloları için gereken işlevselliği içerir .

Komut dosyası çalışma zamanı

Komut dosyası çalışma zamanı, komut dosyalarını çalıştırma zamanında yürütmek için gereken işlevselliği içerir .

Tercih

Arayüz filtreleri gibi kullanıcı tercihleri, uygulama veritabanındaki bir anahtar değer deposunda tutulur.

Uygulama sorgulama hizmeti

Uygulama sorgulama hizmeti, uygulama çalıştırma zamanı paketi tarafından depolanan verileri sorgulamak için kullanılan bir dizi hizmettir . Hizmet, her uygulama için dağıtılır ve uygulama çalışma zamanı veritabanında depolanan verileri okur.

Sorgu

Uygulama verilerini sorgulamaya yönelik tablolar, sorguların herhangi bir çalışma zamanı hizmetine erişmeden çalıştırılabilmesi için çalışma zamanı tablolarından ayrıdır. Sorgulamayı iyileştirmek için tablolarda bazı veri toplama işlemleri gerçekleştirilir.

Denetim

Tüm uygulama işlemleri için denetim günlüğü tabloları, herhangi bir çalışma zamanı hizmetine erişmeden sorgulanabilmeleri için çalışma zamanı tablolarından ayrıdır. Doğru bir denetim izini uygulamak için denetim günlüklerine karşı hiçbir veri toplama veya manipülasyon çalıştırılmaz.

Bildirim

Uygulama verilerini sorgulamak için kullanılan tablolar , belirli olayları sorgulamak ve web soketlerini kullanmak için GraphQL'yi kurmak için de kullanılır .

İşlem depolama hizmeti

İşlem depolama hizmeti, İçerik Hizmetleri deposunda veri depolamak için kullanılır. Hizmet, her uygulama için dağıtılır.

Konnektörler

Bağlayıcılar, uygulama çalışma zamanı paketinin dışında mantığı yürütmek için kullanılır . İşlem akışı bir bağlayıcıya ulaştığında, değerler mantığın bir parçası olarak kullanılacak ileti aracısı kullanılarak işlem örneğinden bir bağlayıcıya gönderilir . Bağlayıcı tamamlandıktan ve işlem akışı devam ettikten sonra sonuçlar işlem örneğine geri gönderilir.

Mesaj komisyoncusu

Process Automation ile dağıtılan ileti aracısı, uygulama çalışma zamanı paketi tarafından yayılan olayları eşzamansız olarak diğer hizmetlere yönlendirir.

Sign in to leave a comment
Alfresco Klasör Kuralları
Alfresco Folder Rules