Alfresco Klasör Kuralları

Alfresco Folder Rules

Alfresco Klasör kuralları

Kitaplıkta, içeriğinizi otomatik olarak yönetmek için klasör kuralları tanımlayabilirsiniz. İşi kendiniz yapmak zorunda kalmadan belirli içerik süreçlerinin otomatikleştirildiğinden emin olmak için birçok yaratıcı çözüm üretebilirsiniz.

Kurallar, bir klasöre giren, çıkan veya klasörde bulunan içeriğin nasıl yönetileceğini belirler.

Bir içerik kuralının üç bölümü vardır:

  • Kuralı tetikleyen olay
  • İçeriğin karşılaması gereken koşullar
  • İçerik üzerinde gerçekleştirilen işlem

Bir kuralı tetikleyebilecek olaylar şunlardır:

  • Klasöre bir içerik öğesi geliyor
  • Bir içerik öğesi klasörden ayrılır (taşınır veya silinir)
  • Klasördeki bir içerik öğesi değiştirildi

İşte yinelenen görevleri otomatikleştirmek için kuralları nasıl kullanabileceğinize dair bazı örnekler:

  • Taslaklar klasörüne yerleştirilen tüm dosyalar sürümlendirilir
  • Taslaklar klasörüne yerleştirilen tüm dosyalar basit bir iş akışının parçası haline gelir
  • Tamamlandı klasörüne yerleştirilen ve final etiketine sahip tüm dosyalar Arşivlendi klasörüne taşınacaktır.
  • Görüntüler klasörüne yerleştirilen tüm GIF dosyaları PNG dosyalarına dönüştürülecek
  • Published klasörüne yerleştirilen tüm sunum belgeleri Flash'a dönüştürülecek ve Assets klasörüne kopyalanacaktır.

Bir klasör için kurallar tanımlama

Dosyalarınızı otomatik olarak yönetmek için klasör kurallarını kullanın. Kuralları tanımlamanın iki yolu vardır: kendi kurallarınızı oluşturun veya farklı bir klasör için önceden oluşturulmuş kurallara bağlantı verin.

Bir kural tanımladığınızda, yalnızca klasöre eklenen yeni içerik için geçerlidir. Kural tanımlanmadan önce klasörde bulunan dosyalar bundan etkilenmez. Kuralları Çalıştır eylemiyle klasör kurallarını manuel olarak uygulayabilirsiniz .

Not: Klasörün kendi kuralları olmasa bile, bir üst klasörden miras alınmış kurallar olabilir. Kurallar sayfasındaki bir mesaj, durumun böyle olup olmadığını size bildirir.

Kural oluşturma

Kuralları e-postalarınıza uyguladığınız gibi, bir klasör için kurallar oluşturabilirsiniz.

Not: Bir klasöre zaten uygulanmış kurallar varsa (simgeyle belirtilir ), bir dizi kural ekleyerek ona yeni kurallar ekleyebilirsiniz .

  1. Fareyle hiçbir kuralın uygulanmadığı bir klasörün üzerine gelin ve Diğer'i ve ardından Kuralları Yönet'i tıklayın .

  2. Kural Oluştur 'u tıklayın .

  3. Kural için bir ad ve açıklama (isteğe bağlı) girin.

  4. Kuralın ne zaman tetikleneceğini seçin:

    • Öğeler oluşturulur veya bu klasöre yüklendiğinde : Kural, bu klasöre eklenen içeriğe uygulanacaktır. Bu, klasöre kopyalanan, klasörde oluşturulan veya klasöre yüklenen tüm öğeleri içerir.
    • Öğeler güncellendiğinde : Bu klasördeki bir öğe değiştirildiğinde, kural ona uygulanacaktır.
    • Öğeler silinir veya bu klasörden taşındığında: Kural, klasörden taşınan veya silinen içeriğe uygulanır.

    Not: Bir kuralın birden fazla olayı, koşulu ve eylemi olabilir. Satır eklemek veya kaldırmak için + veya - işaretini tıklayın.

  5. Kuralın uygulanıp uygulanmayacağını seçin Tüm kriterler karşılanıyorsa , Tüm kriterler karşılanmadıkça veya her ikisi birden.

    Bir kuralı tetiklemek için uygulayabileceğiniz 3 koşul örneği:

    • Kural, öğe başlığı 'acil' kelimesini içeriyorsa uygulanır ( Tüm kriterler karşılanırsa )
    • Madde başlığı 'acil' kelimesini içermiyorsa kural uygulanır ( Tüm kriterler karşılanmadıkça )
    • Kural, madde başlığı 'acil' kelimesini içeriyorsa, madde belirli bir tarihten önce oluşturulmadıysa uygulanır ( Tüm kriterler karşılandıysa ve Tüm kriterler karşılanmadıkça )
  6. Kuralın hangi içeriğe uygulanacağına ilişkin ölçütleri seçin ve fazladan ölçüt eklemek ve kaldırmak için + ve - simgelerini kullanabileceğinizi unutmayın.

    Not: Ölçüt menüsünde Daha fazlasını göster'i seçmek , aralarından seçim yapabileceğiniz ek özellikler sağlar. Özellikleri aramak için Özellik seç sayfasındaki klasörleri kullanın, ardından sayfanın sağından bir özellik seçin. Menüde göster seçeneğinin seçilmesi , geçerli kural için tüm koşul listelerinde özelliği gösterir.

  7. Koşullar karşılandığında gerçekleştirilmesini istediğiniz kural eylemini seçin .

    Bir eylemi seçtiğinizde daha fazla seçenek belirlemeniz gerekir, örneğin öğeleri kopyalamayı veya taşımayı seçerseniz , içeriğin nereye kopyalanacağını veya taşınacağını belirtmek için Seç'i tıklayın.

    Not: Kopyala seçeneği , herhangi bir alt klasörün içeriğini değil, yalnızca klasördeki öğeleri kopyalar. Alt klasörleri ve içeriklerini de kopyalamak istiyorsanız , ek Derin Kopyalama seçeneğini seçin. Simge , durumunuzda veya eyleminizde gerekli bilgilerin nerede eksik olduğunu gösterir.

  8. Ek seçenekleri seçin:

    • Kuralı devre dışı bırak : Kuralı kapatın.
    • Kural alt klasörler için geçerlidir : Kuralı bu klasöre ve tüm alt klasörlerine uygulayın.
    • Kuralı arka planda çalıştır Kural çalışırken çalışmaya devam etmenizi sağlar. Kuralla ilgili bir hata oluştuğunda çalıştırılacak eylemi de seçebilirsiniz. Bu eylemler, Alfresco yöneticiniz tarafından ayarlanır.
  9. Bu kuralı kaydedip başka bir tane oluşturmaya başlamak için Oluştur 'u veya Bir Başkasını Oluştur ve Oluştur'u tıklayın .

Kural eylemleri

Alfresco Share'de bir kural ayarlarken, birçok varsayılan eylem mevcuttur.

Seçtiğiniz olay ve koşulların ölçütlerini karşılayan dosyalar üzerinde seçili eylemler gerçekleştirilir.

Bir kural oluşturulmadan önce Kural alt klasörlere uygulanır seçeneği belirlenmediği sürece, eylemler alt klasörlerdeki dosyalara uygulanmaz .

Not: Açık Alan Kayıtları Yönetimi gibi modüllerde veya Açık Alan yöneticiniz tarafından ayarlanmışlarsa ek kural eylemleri kullanılabilir.

EylemEylem ne yapar
Komut dosyasını yürütünVeri Sözlüğü/Komut Dosyaları klasöründen özel bir JavaScript komut dosyası çalıştırır. Bir dizi örnek komut dosyası mevcuttur. Liste, İçerik Hizmetlerinin kuruluşunuz için nasıl yapılandırıldığına bağlı olarak değişebilir.
kopyalaSeçtiğiniz konumdaki dosyaların kopyalarını oluşturur. Alt klasörleri ve içeriklerini de kopyalamak istiyorsanız , ek Derin Kopyalama seçeneğini seçin.
HareketTüm dosyaları ve alt klasörleri seçtiğiniz konuma taşır.
GirişŞu anda teslim alınmış olan dosyalar iade edilecektir. Örneğin, başka bir klasöre taşınmadan önce teslim edileceklerdir. Alt sürümler mi yoksa büyük sürümler olarak mı teslim edileceklerini seçmek için Seçenekler'i seçin .
ÖdemeDosyaları, seçtiğiniz konumda oluşturulan çalışan bir kopyayla otomatik olarak teslim alır.
Kategoriye bağlantıDosyaları veya klasörleri bölge veya sınıflandırma gibi seçtiğiniz bir kategoriye bağlar. Daha fazla bilgi için İçeriği etiketleme ve kategorilere ayırma bölümüne bakın.
Görünüm ekleEk davranışlar veya özellikler vermek için dosyalara bir özellik yönü ekler. Daha fazla bilgi için Unsurlar Hakkında konusuna bakın.
Görünümü kaldırİşlevleri veya özellikleri kaldırmak için dosyalardan bir özellik yönünü kaldırır. Daha fazla bilgi için Unsurlar Hakkında konusuna bakın.
Basit iş akışı ekleyinBir iş akışına dosya ekler. Varsayılan olarak bir onay görevi vardır. Reddetme görevi eklemek için de tıklayabilirsiniz. Adımları yeniden adlandırmak ve onaylanan/reddedilen dosyaları kopyalayıp taşımak için bir konum seçmek için Onayla ve Reddet'e tıklayabilirsiniz . Daha fazla bilgi için Görevler ve iş akışlarına bakın.
Eposta gönderDosyalar ve alt klasörler eklendiğinde e-posta ile bildirim göndermeyi seçebilirsiniz. Alıcıları seçmek ve istediğiniz mesajı eklemek için Mesaj'a tıklayın .
İçeriği dönüştürün ve kopyalayınUygun olduğunda, seçtiğiniz biçimdeki dosyaların kopyalarını başka bir konuma ekleyin. Örneğin, farklı bir klasörde bir Word belgesinin PDF formatında bir kopyasını oluşturabilirsiniz.
Görüntüyü dönüştürün ve kopyalayınUygun olduğunda, seçtiğiniz biçimdeki görüntü dosyalarının kopyalarını başka bir konuma ekleyin. Örneğin, farklı bir klasörde PNG formatında bir GIF dosyasının bir kopyasını oluşturabilirsiniz.
Ortak meta veri alanlarını çıkarınGömülü meta veriler dosyalardan çıkarılır ve dosya özelliklerine eklenir. Microsoft Office belge özellikleri, LibreOffice ve bir dizi başka biçim desteklenir.
İçe aktarmakZIP ve ACP dosyalarının paketi otomatik olarak açılır. Paketlenmemiş dosyaların yerleştirileceği bir konum seçin.
tip uzmanlaşmakUygun olduğunda, bir dosyanın içerik türünü değiştirir. Örneğin, standart bir dosyayı bir ilke belgesine dönüştürür ve bu içerik türü için uygun meta verileri ekler. Daha fazla bilgi için İçerik türünü değiştirme bölümüne bakın.
Artış SayacıBir sayı (tamsayı) özelliğinin değerini otomatik olarak artırır. Bu genellikle yalnızca Alfresco yöneticileri tarafından kullanılacaktır.
Özellik değerini ayarlaBir özellik seçin ve ardından varsayılan bir değer girin. Bu özelliğe sahip dosyalar, girilen değere değiştirilecektir.
İçeriği meta veri olarak gömme özellikleriDosya özelliklerini meta veri olarak doğrudan ikili dosyaya gömer. Bu dosyalarda bulunan bilgiler, arama ve iş akışlarında yardımcı olabilir.
İşlemi BaşlatBu eylemi, Share'de bir Alfresco İşlem Hizmetleri sürecini tetikleyen bir klasör kuralı oluşturmak için kullanabilirsiniz. Daha fazla bilgi için APS Eylemini Yapılandırma ve İşlemi Başlatma eylemi ayrıntılarına bakın.

Mevcut bir kural kümesine bağlanma

Kural Kümesine Bağla seçeneği, başka bir klasör için önceden tanımlanmış olan mevcut bir kural kümesini yeniden kullanmanıza olanak tanır.

Not: Bir klasöre zaten uygulanmış bağlantılı kurallar varsa (kurallar simgeyle gösterilir ) , farklı bir kural kümesine bağlanarak yeni kurallara bağlayabilirsiniz .

  1. Fareyle hiçbir kuralın uygulanmadığı bir klasörün üzerine gelin ve Diğer'i ve ardından Kuralları Yönet'i tıklayın .

  2. Kural Kümesine Bağla'yı tıklayın .

  3. Kullanmak istediğiniz klasörü bulun.

    Siteyi seçin ve ardından bir klasör seçin. Doğru klasöre bağladığınızdan emin olmak için listelenen kuralları kontrol edin.

    Not: Erişim izninizin olmadığı konumlar devre dışı bırakılır.

  4. Bağlantı'yı tıklayın .

    Not: Kural ayrıntılarını görüntülemek için Kural Kümesini Görüntüle'yi veya bağlanılacak farklı bir kural seçmek için Değiştir'i tıklayabilirsiniz .

  5. Bitti'yi tıklayın .

Basit bir iş akışı oluşturma

İnceleme ve onay adımlarından oluşan basit bir iş akışını tetiklemek için kurallar oluşturabilirsiniz. Bir öğe, bu tür kuralın uygulandığı bir klasöre girdiğinde, ek eylemlere sahip olacaktır.

Klasörler arasındaki içeriğin kullanıcı eylemlerini ve akışını belirtmek için kuralı yapılandırırsınız. Diğer klasörler için kurallar oluşturarak ve içeriği bir konumdan diğerine geçirerek basit bir iş akışına karmaşıklık da ekleyebilirsiniz.

Örneğin, içeriği aşağıdaki şekilde yöneten basit bir iş akışı oluşturmak için kurallar oluşturabilirsiniz:

  • Kullanıcılar, Taslaklar klasörüne eklenen içeriği onaylayabilir .
  • Onay üzerine, içerik bir Onay Bekleyen klasörüne taşınır .
  • Yöneticiler bu klasördeki içeriği onaylayabilir.
  • Onay üzerine içerik Yayınlandı klasörüne taşınır . İçerik reddedilirse, Taslaklar'a geri taşınır .

Not: Bir klasör için bir kural oluşturduğunuzda, bu kural oluşturulduktan sonra o klasöre eklenen tüm içerik öğelerine uygulanır. Kural oluşturulmadan önce klasörde bulunan içerik öğeleri, kuraldan etkilenmez. Ancak, yeni kuralların mevcut içeriğe uygulanmasını sağlamak için Kuralları Çalıştır eylemlerini kullanabilirsiniz.

  1. Fareyle hiçbir kuralın uygulanmadığı bir klasörün üzerine gelin ve Diğer'i ve ardından Kuralları Yönet'i tıklayın .

  2. Kural Oluştur 'u tıklayın .

  3. Kural için bir ad ve açıklama (isteğe bağlı) girin.

  4. Kuralın ne zaman tetikleneceğini seçin:

    • Öğeler oluşturulur veya bu klasöre girilir : Kural, bu klasöre eklenen içeriğe uygulanacaktır. Bu, klasöre kopyalanan, klasörde oluşturulan veya klasöre yüklenen tüm öğeleri içerir.
    • Öğeler güncellendi : Bu klasördeki bir öğe değiştirildiğinde, kural ona uygulanacaktır.
    • Öğeler silinir veya bu klasörden çıkar : Kural, klasörden taşınan veya silinen içeriğe uygulanır.

    Not: Bir kuralın birden fazla olayı, koşulu ve eylemi olabilir. Satır eklemek veya kaldırmak için + veya - işaretini tıklayın

  5. Kuralın uygulanıp uygulanmayacağını seçin Tüm kriterler karşılanıyorsa , Tüm kriterler karşılanmadıkça veya her ikisi birden.

    Bir kuralı tetiklemek için uygulayabileceğiniz 3 koşul örneği:

    • Kural, öğe başlığı 'acil' kelimesini içeriyorsa uygulanır ( Tüm kriterler karşılanırsa )
    • Madde başlığı 'acil' kelimesini içermiyorsa kural uygulanır ( Tüm kriterler karşılanmadıkça )
    • Kural, madde başlığı 'acil' kelimesini içeriyorsa, madde belirli bir tarihten önce oluşturulmadıysa uygulanır ( Tüm kriterler karşılandıysa ve Tüm kriterler karşılanmadıkça )
  6. Kuralın hangi içeriğe uygulanacağına ilişkin ölçütleri seçin ve fazladan ölçüt eklemek ve kaldırmak için + ve - simgelerini kullanabileceğinizi unutmayın.

    Not: Ölçüt menüsünde Daha fazlasını göster'i seçmek , aralarından seçim yapabileceğiniz ek özellikler sağlar. Özellikleri aramak için Özellik seç sayfasındaki klasörleri kullanın, ardından sayfanın sağından bir özellik seçin. Menüde göster seçeneğinin seçilmesi , geçerli kural için tüm koşul listelerinde özelliği gösterir.

  7. Eylem olarak Basit iş akışı ekle'yi seçin .

  8. İş akışına bir onay adımı eklemek için Onayla'ya tıklayın ve ayrıntıları sağlayın.

    1. Bir Eylem Etiketi girin.

      Bu, ilgili içerik için kullanılabilen yeni bir ek seçenek olarak görüntülenecektir. Etiketi değiştirmezseniz, bu klasördeki ilgili öğeler için yeni bir Onayla seçeneği sunulacaktır.

    2. Onaylanan içeriği kopyalamayı veya taşımayı seçin ve kopyalanacağını veya taşınacağını ayarlamak için Seç'i tıklayın.

    3. Tamam'ı tıklayın .

  9. İş akışına bir ret adımı eklemek için onay kutusunu seçin ve Reddet'i tıklayın , ardından ayrıntıları sağlayın.

    1. Bir Eylem Etiketi girin.

      Bu, ilgili içerik için kullanılabilen yeni bir ek seçenek olarak görüntülenecektir. Etiketi değiştirmezseniz, bu klasördeki ilgili öğeler için yeni bir Reddetme seçeneği sunulacaktır.

    2. Reddedilen içeriği kopyalamayı veya taşımayı seçin ve kopyalanacağı veya taşınacağı yeri ayarlamak için Seç'e tıklayın.

    3. Tamam'ı tıklayın .

  10. Ek seçenekleri seçin:

    • Kuralı devre dışı bırak : Kuralı kapatın.
    • Kural alt klasörler için geçerlidir : Kuralı bu klasöre ve tüm alt klasörlerine uygulayın.
    • Kuralı arka planda çalıştır Kural çalışırken çalışmaya devam etmenizi sağlar. Kuralla ilgili bir hata oluştuğunda çalıştırılacak eylemi de seçebilirsiniz. Bu eylemler, Alfresco yöneticiniz tarafından ayarlanır.
  11. Bu kuralı kaydedip başka bir tane oluşturmaya başlamak için Oluştur 'u veya Bir Başkasını Oluştur ve Oluştur'u tıklayın .

Belge Kitaplığında bir öğenin solundaki simge , öğeye basit bir iş akışının uygulandığını gösterir. Onaylama ve reddetme eylemleri (tanımlanmış etiketleriyle birlikte) bu öğeler için eylem listesinde görünür.

İşlemi Başlat eylemi ayrıntıları

İşlemi Başlat eylemi, Alfresco Sharede, Alfresco Süreç Hizmetleri sürecini tetikleyen bir klasör kuralı oluşturmanıza olanak tanır. Kural tanımının Eylemi Gerçekleştir bölümüne erişmek için İşlemi Başlat'ı seçin ve ardından Seçenekler düğmesini tıklayın.

  • İşlem tanımı : Açılır listeden kullanmak istediğiniz İşlem Hizmetlerinden işlem modelini seçin. Açılır liste, İşlem Servisleri inceleme işlemlerini ve erişiminiz olan İşlem Servisleri uygulamalarında oluşturulmuş diğer tüm özel işlemleri içerecektir.
  • İşlem adı : Kural tetiklendiğinde işlem örneği için vermek istediğiniz özel bir ad girin.
  • Ek form alanları : Açılır liste, sürece eklenen Başlangıç ​​formunda bulunan zorunlu alanları görüntüler. Ek form alanları'nı seçebilir ve bunlar için değerler tanımlayabilirsiniz.
  • Değer : Seçtiğiniz ek form alanları için istediğiniz değerleri girin. Seçilen işlemin Başlangıç ​​Formundaki tüm zorunlu alanlar için değerler sağlanmalıdır. Başlangıç ​​formundaki diğer alanların değerleri isteğe bağlıdır.

İşlemi Başlat eyleminin kullanımına ilişkin önemli notlar:

  • İçerik Hizmetleri'nde İşlemi Başlat eylemini kullanarak bir kural oluşturmak için İşlem Hizmetleri'nde de bir kullanıcı olmanız gerekir.
  • Tanımlanmış bir İşlem Hizmetleri eylem kuralına sahip bir klasörde içerik eylemleri gerçekleştirmek için, kullanıcının bir İçerik Hizmetleri ve İşlem Hizmetleri kullanıcısı olması gerekir.
  • İşlemi Başlat eylemi yalnızca "Oluştur" olaylarıyla çalışmak üzere tasarlanmıştır. “Güncelleme” olayları için kullanılamaz.
  • İşlemi Başlat eylemi için kural oluştururken, “Tür veya alt tür içerik” kriteri “İçerik” olarak ayarlanmalıdır.
  • Bir eyleme atanan atananlar, İşlem Hizmetleri kullanıcıları olmalıdır.
  • İçerik Hizmetleri'nden tetiklenecek Süreç Hizmetleri süreçleri tasarlanırken, süreç tanımının 'içerik' adlı Dosya Ekle alanını içeren bir Başlangıç ​​formu olmalıdır.
  • Bir İşlem Hizmetleri eyleminden tetiklenen İşlem Hizmetleri süreçleri ve bunlarla ilgili Görevler, Alfresco Paylaşımı aracılığıyla değil, yalnızca İşlem Hizmetleri ile ilgili arabirimler aracılığıyla yönetilebilir.

Bir dizi kuralla çalışmak

Kural kümesini oluşturan bireysel kuralları kolayca görüntüleyebilir ve koruyabilirsiniz. Kural ekleyebilir, düzenleyebilir ve silebilir, bir kuralı devre dışı bırakabilir ve çalıştırma sırasını değiştirebilirsiniz. Kuralları manuel olarak da çalıştırabilirsiniz.

Tam bir kurallar kümesi oluşturmak için birçok kural oluşturabilir ve ardından klasörlere birden çok kural uygulayabilirsiniz.

Tanımlanmış kurallara sahip bir klasör için Kuralları Yönet eylemini seçtiğinizde, Kurallar sayfası ikiye bölünür.

Sayfanın sol tarafında, kural kümesini oluşturan kurallar listelenir. Klasör, kuralları bir üst klasörden devralırsa, bu kurallar burada da görünür. Kurallar listelendikleri sırayla çalışır. Devralınan kurallar her zaman önce çalıştırılır.

Kuralın solundaki onay işareti, kuralın etkin olduğu anlamına gelir.

Bu listede tek bir kuralın seçilmesi, ayrıntılarını sayfanın sağ tarafında görüntüler.

Kurallarla ilgili sorunları çözme hakkında bilgi için Sorun giderme kuralları ve eylemleri bölümüne bakın .

Bir dizi kurala ekleme

Bir dizi kural, herhangi bir sayıda bireysel kural içerebilir ve bir klasöre ihtiyaç duyduğunuzda yeni kurallar ekleyebilirsiniz.

  1. Fareyle, kuralların uygulandığı ( simgeyle gösterilen) bir klasörün üzerine gelin ve Diğer'i ve ardından Kuralları Yönet'i tıklayın .

  2. Yeni Kural 'ı tıklayın .

    Yeni Kural sayfasında, bir kural kümesine ilk kez bir kural oluşturduğunuzda olduğu gibi yeni bir kural ekleyebilirsiniz, bkz . kural oluşturma .

Son kuralı oluşturduktan sonra Kurallar sayfasına dönersiniz. Oluşturulan tüm yeni kurallar, kural kümesinin sonuna eklenir.

Bir kuralı düzenleme

Zaman zaman kurallarınızı tekrar gözden geçirmeniz ve onları güncel tutmak için bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir. Belirli bir kuralı artık kullanmak istemiyorsanız ancak gelecekte tekrar ihtiyacınız olabileceğini düşünüyorsanız, devre dışı bırakabilirsiniz.

  1. Fareyle, kuralların uygulandığı ( simgeyle gösterilen) bir klasörün üzerine gelin ve Diğer'i ve ardından Kuralları Yönet'i tıklayın .

  2. Sayfanın sol tarafında düzenlemek istediğiniz kuralı tıklayın.

    Not: Bu, sayfanın sağ tarafındaki kural özetinde gösterilecektir. Burada bağlantılı veya devralınan kuralları düzenleyemezsiniz; bu, oluşturuldukları klasörde yapılmalıdır.

  3. Düzenle'yi tıklayın .

  4. Değişikliklerinizi yapın. Herhangi bir kural ayrıntısını düzenleyebilirsiniz: ad, açıklama, kural tanımı ve seçenekler.

  5. Kaydet'i tıklayın .

Bir kuralı silme

Bir klasöre artık ihtiyacınız olmayan bir kural uygulandığında, kuralı tek tek silebilirsiniz.

  1. Fareyle, kuralların uygulandığı ( simgeyle gösterilen) bir klasörün üzerine gelin ve Diğer'i ve ardından Kuralları Yönet'i tıklayın .

  2. Sayfanın sol tarafında silmek istediğiniz kuralı tıklayın.

    Kuralı tekrar kullanmak isterseniz, bunun yerine devre dışı bırakmayı düşünün. Bunu yapmak için kuralı düzenleyin.

    Not: Burada bağlantılı veya devralınan kuralları silemezsiniz; bu, oluşturuldukları klasörde yapılmalıdır.

  3. Sil 'i tıklayın .

  4. Silme işlemini onaylamanız istendiğinde Sil 'i tıklayın .

Kural kümesindeki kuralları yeniden sıralama

Kural kümenizi yönetmenin bir parçası olarak, kuralların çalıştırılacağı sırayı seçebilirsiniz. Klasörünüzde devralınan kurallar varsa, bunlar her zaman listelendikleri sırayla önce çalıştırılır. Etkin değil olarak işaretlenen tüm kurallar basitçe atlanır.

  1. Fareyle, kuralların uygulandığı ( simgeyle gösterilen) bir klasörün üzerine gelin ve Diğer'i ve ardından Kuralları Yönet'i tıklayın .

  2. Sayfanın sol tarafında, kuralları listede istediğiniz yere sürükleyip bırakın.

    Not: Burada bağlantılı veya devralınan kuralları yeniden sıralayamazsınız; bu, oluşturuldukları klasörde yapılmalıdır. Kural kümesini son kaydedilen sırasına döndürmek için Sıfırla'ya tıklayın .

  3. Kaydet'i tıklayın .

Devralınan kuralları kapatma

Bir klasör, kuralları bir üst klasörden devralıyorsa, gerektiğinde bunları kolayca açıp kapatabilirsiniz.

Devralınan kuralları açmak ve kapatmak, tek bir klasör düzeyinde çalışır ve diğer klasörleri etkilemez.

  1. Fareyle kuralların uygulandığı ( simgeyle gösterilir) bir klasörün üzerine gelin ve ardından Kuralları Yönet .

    Bir klasörün devralınan kuralları varsa, bunlar sayfanın sol tarafında görüntülenir.

  2. Kuralları Devral'ı tıklayın .

    Klasör için devralınan tüm kurallar kapatılır ve Devralma Kuralları gösterilir. Klasör için devralınan kuralları tekrar açmak için Kuralları Devralma'ya tıklayabilirsiniz .

Manuel olarak çalışan kurallar

Bir kural kümesi oluşturduğunuzda veya düzenlediğinizde, kurallar mevcut klasör öğelerine otomatik olarak uygulanmaz. Tüm içeriğe uygulamak için kuralları istediğiniz zaman manuel olarak çalıştırabilirsiniz. Yalnızca koşulları karşılayan öğeler etkilenecektir.

  1. Fareyle, kuralların uygulandığı ( simgeyle gösterilen) bir klasörün üzerine gelin ve Diğer'i ve ardından Kuralları Yönet'i tıklayın .

  2. Kuralları Çalıştır'ı tıklayın .

  3. Kuralları nasıl çalıştırmak istediğinizi seçin:

    • Bu klasör için kuralları çalıştır
    • Bu klasör ve alt klasörleri için kuralları çalıştır

    Bir mesaj, kuralların ne zaman çalıştığını size bildirir.

Bağlantılı kurallarla çalışma

Bir klasörün bağlantılı kuralları olduğunda, kendi kuralları kümesine sahip olduğundan daha az düzenleme seçeneği vardır. Farklı bir kural kümesine bağlanabilir veya bağlantıyı tamamen kesebilirsiniz.

Bağlantılı kurallara sahip bir klasör için Kuralları Yönet eylemini seçtiğinizde, Kurallar sayfası, kural kümesine başvurulmakta olan klasörün adını ve yolunu gösterir.

Not: Klasör, kuralları bir üst klasörden de devralabilir. Bir mesaj, durumun böyle olup olmadığını size bildirir.

Kural kümesindeki değişiklikler, kuralların orijinal olarak tanımlandığı klasörde yapılmalıdır. Kaynak klasörün Kurallar sayfasına gitmek kolaydır: Kural Kümesini Görüntüle'yi tıklamanız yeterlidir .

Farklı bir kural kümesine bağlanma

Bağlandığınız kuralları değiştirmek isterseniz, kolayca farklı bir kural kümesine bağlanabilirsiniz.

  1. Fareyle, kuralların uygulandığı ( simgeyle gösterilen) bir klasörün üzerine gelin ve Diğer'i ve ardından Kuralları Yönet'i tıklayın .

  2. Değiştir'i tıklayın .

    Not: Bu seçenek yalnızca klasörün bağlantılı kuralları varsa gösterir.

  3. Siteyi seçin ve ardından bir klasör seçin.

    Yalnızca erişim izniniz olan konumları seçebilirsiniz.

  4. Bağlantı'yı tıklayın .

    Bu, orijinal kural kümesinin bağlantısını keser ve sizi yenisine bağlar.

  5. Bitti'yi tıklayın .

Bir kural kümesine olan bağlantıyı kırmak

Artık kurallarınıza ihtiyacınız yoksa, bağlantıyı kırmak sadece tek bir tıklama uzağınızda. Bu, klasörü herhangi bir kural olmadan bırakır.

Fareyle, kuralların uygulandığı ( simgeyle gösterilen) bir klasörün üzerine gelin ve Diğer'i ve ardından Kuralları Yönet'i tıklayın .

Bağlantıyı kaldır'ı tıklayın .

Not: Bu seçenek yalnızca klasörün bağlantılı kuralları varsa gösterir.

Geçerli klasör ve bağlantılı kurallar arasındaki bağlantı artık koptu.


Sign in to leave a comment
DSpace Örnek Projeler
Ulsular arası DSpace Projelerine Örnekler