Unibase, herkesin şirket verilerinden öğrenmesini ve kararlar almasını sağlayan basit ve güçlü bir analiz aracıdır. Teknik bilgi gerekmez! Umarız beğenirsiniz.
Giriş
Unibase'de oturum açma şekliniz, sizin veya yöneticinizin nasıl ayarladığına bağlı olacaktır, bu nedenle nereye gideceğinizi bilmiyorsanız, size Unibase davetinizi gönderen kişiye sorun.
Ana sayfa
Kutudan yeni çıkan Unibase, ana sayfada size birkaç şey gösterecek:
- Tablolarınıza bakabileceğiniz ve bunlardan herhangi birini isterseniz bir gösterge tablosu olarak kaydedebileceğiniz bazı otomatik keşifler .
- Sizin veya takım arkadaşlarınızın oluşturduğu şeylerin olduğu bir alan ve sahip olduğunuz tüm gösterge tablolarını, soruları ve darbeleri görmek için bir bağlantı görünecektir.
- Unibase'e bağladığınız veritabanlarının listesi.
Yeni bir soru sormak
Ama bu kadar yeter - hadi soru sormaya başlayalım. Sonraki birkaç örnek için, Unibase ile birlikte gelen Örnek Veri Kümesini kullanacağız .
Devam edin ve ekranın üst kısmındaki Bir soru sorun'u tıklayın . Unibase'de soru sormanın birkaç yolu vardır, ancak şimdilik Basit Soru seçeneğine tıklayacağız. Daha sonra hakkında soru sorduğunuz masayı seçmeniz gerekecek. Tablonun bulunduğu veritabanına tıklayın, ardından listeden tabloyu seçin. Bunu yaptığınızda, tablonun içeriğini göreceksiniz.
İlk sorumuz
Siparişler tablosunda, uydurma bir şirket için ürün siparişleri hakkında bir dizi sahte veri bulunur. Bu siparişlerle ilgili basit bir soruyla başlayalım: 40 $ 'dan büyük bir ara toplam (vergiden önce) olan kaç sipariş verildi? Daha doğrusu, bu soru şu anlama gelir: Orders
Tablosunda, Subtotal
sütununda 40'tan büyük bir değere sahip kaç kayıt (veya satır) vardır?
Öğrenmek için , verileri ilgilendiğimiz alana göre filtrelemek istiyoruz , yani . Tablodaki her satır bir sırayı temsil ettiğinden, onları filtreledikten sonra kaç satır olduğunu saymak bize istediğimiz cevabı verecektir.Subtotal
Orders
Filtreleme kenar çubuğunu açmak için Filtre düğmesini tıklayacağız , ardından filtreleme Subtotal
yapılacak sütun olarak seçeceğiz . Unibase bize filtre için bazı seçenekler verecek ve Büyüktür'ü seçeceğiz , kutuya 40 sayısını yazıp Filtre Ekle'yi tıklayacağız .
Sonra Unibase'e görmek istediğimiz sayıyı söylememiz gerekiyor. "Kaç", "toplam kaç", "ortalama nedir" gibi şeyler sorduğumuzda, verilerimizi özetlememiz gerekir. Bu nedenle, bu verileri nasıl özetlemek istediğimizi seçebileceğimiz kenar çubuğunu açmak için Özetle düğmesini tıklayacağız . Varsayılan olarak Unibase, filtremizle eşleşen toplam satır sayısını saymak istediğimiz için harika olan "Satır sayısı" metriğini seçer.
Ve ilk cevabımız!
Tamam, harika - sorumuzu sormaya hazırız, o yüzden Bitti'yi tıklayalım !
Görünüşe göre, her biri 40 $ 'dan büyük ara toplamı olan 16.309 sipariş var. Güzel. Başka bir yol 16.309 vardı Said kayıtlar içinde Orders
belirlediğimiz parametreler buluştu masaya.
Sorumuzu değiştirmek
Tamam, bu oldukça faydalı, ancak müşterilerimizin bu büyük siparişleri hangi aylarda verdiğini bilseydik daha da faydalı olurdu .
Özet kenar çubuğunu tekrar açarsak, metriğimizi seçtiğimiz yerin altında, gruplama olarak kullanabileceğimiz tüm sütunların bir listesi vardır . Created At
Gruplandırmak istediğimiz sütun , çünkü siparişlerin oluşturulma tarihine göre gruplama, her siparişin ne zaman verildiğine (veya Created_at
) bağlı olarak bize her ay için 40 doların üzerinde ayrı sipariş sayısı verecektir . Bu yüzden seçeceğiz Created At
ve Unibase bize zaman içindeki siparişlerin çizgi grafiğini hemen gösteriyor.
Sonuçları tablo biçiminde hızlı bir şekilde kontrol etmek istiyorsak, grafiğimizden verilere geçiş yapmak ve tekrar geri dönmek için sayfanın alt ortasındaki küçük geçişe tıklayabiliriz.
Görselleştirmeyi değiştirme
Unibase, sorularınızın yanıtlarını çeşitli şekillerde sunabilir. Görselleştirmeyi değiştirmek için, Görselleştirme kenar çubuğundaki seçeneklerden birini seçin . Açmak için sol alttaki Görselleştirme düğmesini tıklayın. Alan grafiği seçeneğini seçelim .
Tatlı! Görünüşe göre işler hızla büyüyor - yukarı ve sağ taraf her zaman iyidir.
Bazı görselleştirmelerin bir sorunun cevabını göstermenin en iyi yolu olmadığını fark edeceksiniz. Unibase, belirli bir cevap ve görselleştirme kombinasyonunda durumun böyle olduğunu düşünürse, bu görselleştirme seçeneği kenar çubuğunda soluk görünecektir. Örneğin, 40 ABD dolarının üzerindeki toplam sipariş sayısını tek bir çubuk grafik veya harita olarak göstermek mantıklı olmaz.
İsterseniz, 40 sayısını farklı bir sayıya değiştirmek gibi sorunuzla oynamayı deneyebilirsiniz. Bunu yapmak için, sayfa başlığının altındaki filtre rozetini tıklamanız yeterlidir.
Cevapları başkalarıyla paylaşmak
Unibase'i kendi başınıza kullanabilirsiniz, ancak yanıtlarınızı ekibinizdeki veya kuruluşunuzdaki diğer kişilerle paylaşmaya başladığınızda daha da kullanışlı hale gelir. İlk adım, bazı sorularınızı kurtarmaktır.
Soruları kaydetme
Bazen, ister düzenli raporlar çalıştırıyor, ister önemli bir kullanıcı segmenti hakkında bir şeyler arıyor ya da şirketinizdeki diğer insanlar için aynı soruyu yanıtlarken, kendinizi tekrar tekrar belirli sorular sorarken bulacaksınız. Aynı soruyu sormak istediğiniz her seferde aynı adımları tekrarlamaktan kaçınmak için sorularınızı daha sonra kullanmak üzere kaydedebilirsiniz.
Bunu yapmak için , soru oluşturucu ekranının sağ üst köşesindeki KAYDET düğmesine tıklayın.
Unibase, sorunuza anlamlı bir ad vermek için sabırsızlanacaktır, ancak amnezi çöktükten sonra size ve başkalarına sorularınızı daha sonra bulmanıza yardımcı olacak kendi adlandırma kuralınızı kullanabilirsiniz (ve kullanmalısınız). Ayrıca hangi Koleksiyonu da seçebilirsiniz. Sorunuzu kaydetmek için. İzin ekleyebileceğiniz klasörler gibi koleksiyonlar düşünebilirsiniz .
Sorunuzu kaydettiğinizde Unibase, soruyu yeni veya mevcut bir panele eklemek isteyip istemediğinizi soracaktır. Yeni gösterge tablosu oluştur'u tıklayıp bir deneyelim. Sizden yeni bir tane oluşturmanızı ve ona bir ad ve açıklama vermenizi isteyen bir iletişim kutusu göreceksiniz. İstediğiniz herhangi bir ad verin. Bizimkine "İlk Kontrol Panelim" adını vereceğiz.
Bir gösterge tablosu oluşturma
Birlikte görüntülemek istediğiniz bir dizi yanıtınız olduğunda gösterge tabloları harikadır. Kaydedilen sorularınız kontrol panelinde yeniden boyutlandırabileceğiniz ve kalbinizin içeriğine göre hareket edebileceğiniz kartlar olarak görüntülenecektir.
Bu nedenle, gösterge tablonuzu oluşturmak için düğmeye tıkladıktan sonra, grafiğinizi küçük bir kart olarak görmelisiniz.
Grafiğinizi taşıyabilir ve yeniden boyutlandırabilir, böylece istediğiniz gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. İşiniz bittiğinde sağ üstteki Kaydet'i tıklamanız yeterlidir . Bu veri noktalarının nefes alması için bizimkini biraz daha genişleteceğiz.
Yanıtları doğrudan paylaşma
Bir başka şey: Bir soru sorduğunuzda veya bir kontrol panelini kaydettiğinizde, tarayıcınızdaki URL doğrudan bu soruya veya kontrol paneline bağlanacaktır. Bu, bu URL'yi kopyalayıp bir e-postaya veya sohbete yapıştırabileceğiniz ve diğer kişilerin bulduklarınızı görmesine izin verebileceğiniz anlamına gelir. Bu, yalnızca Unibase paylaşılan bir sunucuya kurulursa çalışır ve paylaşmak istediğiniz kişiler için Unibase hesapları oluşturmayı gerektirir.